Alkekonge

Share

I Setesdølen fredag fortalde Lars Breistøl om ei fugleoppleving utanom det vanlege. Jorunn og Olav J. Tveit frå Rysstad hadde funne ein alkekonge i vegkanten ved Vassend, Lars Breistøl hadde bilete av fuglen. Den artikkelen førte til at eg skreiv den første artikkelen om fugl i Setesdalswiki, i artikkelen i Setesdølen var det informasjon om at dette var tredje gongen alkekonge var observert i Setesdal, og første gongen ein levande fugl, dei to tidlegare observasjonane gjaldt døde fuglar.

I Setesdalswiki har eg tidlegare skrive om hestar, travhestar som setesdølar eig kan vel høve i eit slikt leksikon, men fuglar har ikkje vore grunnlag før artiklar før. Men denne gongen var det spesielt, alkekonge skal ein ikkje finne i våre trakter, det er ein sjøfugl som held til langt nord om sommaren og i havet elles. Truleg har sterk vind ført fuglen til Setesdal. Om han finn vegen til havet att, er ikkje godt å seie.

Den artikkelen vart nr. 3400 i Setesdalswiki, så leksikonet veks litt mest kvar dag. Ein artikkel no og ein ny då, utviding av eksisterande artiklar skjer også. Så til saman samlar vi ei kjelde til informasjon om Setesdal som kan vere til glede for folk som vil verte kjent med ein særmerkt og spesiell del av Norge. Men fleire burde vore med i skrivinga, då kunne veksten kome fortare. Prøv deg med ein liten artikkel ut frå ei rød lenke du ser, det er ikkje så vanskeleg som du trur.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.