Frisørbesøk

Share

Av og til må ein til frisøren. I Valle kommune har det vore vanskeleg den siste tida, men no er det lys i tunnelen, i alle fall for menn, men kanskje og for kvinner. Kan hende løyser seg for kvinner ved at folk frå Europa kjem til oss og skaffar seg eit levebrød, det er sikkert mange arbeidsledige frisørar i både Spania og Hellas.

Suchirarart Dappakphing har etablert frisørsalong for menn på Rysstad, kunne vi lese i Setesdølen 9. november 2012 side 10. Ho har drive som frisør i Thailand i over 25 år, så erfaringa er det ikkje noko i vegen med. Suchirarart Dappakphing er elev på vaksenopplæringa i Vallle, og i dag tok eg turen til henne for å få stelt håret mitt, det var blitt så langt at det krølla seg over øyro. Ho har stelt til eit lite rom i huset til Odd Pedersen like ved Sølvgarden, og snart sat eg i stolen og vart dulla med etter alle kunstens reglar.

-Skal eg ta mykje eller lite, spurde ho.
-Ta mykje, svarte eg.

Så gjekk ho i gang med elektrisk klippemaskin, det var så behageleg at ein kunne sovne. Lokkene fall og eg kjende meg betre for kvart minutt. Ho tok seg god tid, men etter kvart vart ho ferdig. Då var det fram med såpe og barberkniv for å kutte fin kant rundt heile, ja, ho tok hårvekst i øyrene også. Eg vart så fint klypt som eg sjeldan har vore, men prisen var som i frisørsalongen eg har brukt å gå i i Mandal, 200 kroner. Og på Rysstad slapp eg parkeringsproblema eg har der, så eg vil nok bruke Suchirarart som frisør fleire gonger, det var ei fin oppleving.

Eg tenkte eg kunne dele den med deg, det er ei glede om vi kan få bruke ressursane som utlendingar som kjem til Valle kan tilføre bygda.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.