Gled deg, du jord

Share

I dag hadde vi avslutning på Valle Vaksenopplæring. Menyen var risgrøt, og mens den kokte, sang vi julesanger. Å synge norske sanger er god trening i både å lese og å uttale, så vi synger ofte. Ettersom de burmesiske elevene er kristne, har vi mange sanger hvor melodien er kjent, så da trenger de ikke bruke tid på å lære melodien.

I dagens repertoar dukket Gled deg du jord opp som en kjent sang. Den engelske teksten Joy to the world var kjent og oversatt til både chin og karen, så vi fant ut at vi ville bruke den på avslutningsfesten. Jeg fant teksten på nettet og printet den ut, og da grøten var servert, brukte vi den til bordvers. Tre vers på norsk, første verset på chin og karen, så fikk det våge seg om grøten ble litt kald før vi fikk smør og sukker og kanel på den. Det var høytid.

Vi hadde lagt mandel i grøten, men det var ingen som fant den, så premien ble ikke delt ut. Tre av elevene sang for oss, deretter var det taler. Først talte jeg og minnet elevene om framgangen de hadde hatt i løpet av semesteret, mange er nå ferdig med teorien til førerprøven og godt i gang med kjøretimene, og det norske språket blir bedre uke for uke. Så var det hilsener fra skolesjef Elise Marie Kringen, flyktningkonsulent Guro Solbakk og kirkesjef Sissa Ringstad før Øystein Berg avrundet det hele med å takke for året som ligger bak oss. Noe Bow Nya takket fra elevene for all hjelp de får fra kommune og kirke og skole. Så avsluttet vi med å synge Det lyser i stille grender.

På turen nedover til Mandal var det likevel Gled deg du jord som klang i sinnet mitt.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.