Citroen C5

Share

I denne kuldeperioden er det nokre som har sagt meg at Citroen ikkje er så gode i kulda, dei er laga for varmare himmelstrøk. Men når C5 fungerer, er han ein fryd å kjøre, så eg har no tenkt at eg ville halde på det merket.

Då eg starta bilen i dag, var ikkje alt som det skulle vere. Han sveiv, men ikkje meir enn han måtte, og sjølv om eg let han bli god og varm før eg starta kjøre, fekk eg ikkje turtal. Bilen var begynt å trekke på åra og hadde gått mest 200.000 km, så eg svinga nord til Valle Bil og Maskin for å høyre om Henry Viki kunne hjelpe eg. Det kunne han, en det tok litt tid før han fann ut av problemet. Snart rulla eg nedover dalen på turre, kalde vegar.

Då eg kom mest til Mandal, mista eg servo, og då er det ikkje så behageleg å køyre ein Citroen, så eg rulla bort til forhandlaren i Mandal.

-Vil du selje meg ein ny C5? spurde eg. Helst ville eg bare setje frå meg den gamle og køyre heim med ein ny.
-Då må det bli på prøveskilt, sa han, for så seint på dagen klarar eg ikkje å setje på nye skilt.
-Greit nok for meg, eg kan kome innom på mandag og få faste skilt, sa eg.

Så venta eg ein time medan bilen fekk på seg vinterhjul, og no står ein ny C5 utanfor huset mitt. Turen oppover Setesdal måndag vil nok gå om lag på same måten som då eg kom nedover, men lommeboka vil nok vere betydeleg slankare i tida framover enn ho har vore dei siste månadene.

Eg trur nok at bilseljaren var nøgd i kveld, sjølv om han måtte jobbe ein time overtid. Bilen eg fekk, hadde ein annan vore inne og sett på, så det stod SOLGT på ein plakat. Men det var tre veker sidan, og ingenting skriftleg var avtalt, så han tenkte nok at det er betre å selje i dag og så heller løyse eventuelle problem i neste veke enn å late bilen stå til utstilling utan at han som ville ha den, kom og henta den.

Men eg var i grunnen vel nøgd, eg og. Eg har i grunnen sagt at eg skulle handle min neste bil hos Oddvar Moy, slik eg har gjort med dei siste. Men han har ikkje lenger annonse hos Valle Radio, han måtte visst ut av dei lokala han hadde i Kristiansad, kan hende handlar han ikkje særleg mykje no lenger, så eg valde å få meg ein Citroen C5 att, hjå merkeforhandlaren i Mandal denne gongen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.