Sanggudsteneste i Valle kyrkje

Share

I kveld sende eg Bjørgulv T. Berg sitt opptak frå sundagens songgudsteneste i Valle kyrkje. Sokneprest Terje Seilskjær og Valle familiekor var sentrale i gudstenesta, og det var ei oppleving å høyre dei.

Familiekoret song mest mot slutten av gudstenesta, og då var det ei spesiell oppleving å høyre Å store Gud på karensk språk, der koret og kyrkjelyden song omkvedet. Ettersom ein kjenner melodien og den norske teksten, var det ei spesiell oppleving å høyre sangen på deira språk.

Vi syng ein del i klassen. Då syng vi norske sangar, det er god trening i å lese norsk, akkurat som det var for oss då vi lærte engelsk, tysk og fransk og song My bonnie, Lorelei og Chevalier de la table ronde og måtte la tunga krølle seg på uvande måtar.

Elevane på vaksenopplæringa kan veldig mange av dei melodiane som vert brukte i kyrkja verda over, så vi syng av dei felleskristelege sangane, det er god trening i munnleg norsk. Men å høyre dei i familiekoret var ei ekstra oppleving. Eg tenkjer og at det er god integrering for dei å vere med når ein norsk kyrkjelyd samlar seg til bønn og lovsang.

Denne kvelden var jo litt spesiell, ettersom ein og tenkte på prost Bernt Olav Jensen som døydde onsdag. No tek sokneprest Terje Seilskjær over som vikar for prosten til ny prost er tilsett. Dermed vil ein nok få ein ny periode med vikarprestar i Øvre Setesdal. Men Familiekoret, det er ein rikdom for kyrkjelydane.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.