Vel blåst, Bykle og Fjellfolk

Share

Så er MGP over og det norske bidraget til Eurovision Song Contest er kåra. Det vart ikkje Fjellfolk, men Margaret Berger. Eg vil likevel seie vel blåst, Fjellfolk. De gjorde ein flott innsats, etter min musikksmak burde de vore i Gullfinalen, for ingen av dei låtane som var der, var noko å høyre på.

Det var morosamt å høyre programleiarane sin introduksjon og få på NRK for heile landet om innsatsen Bykle kommune gjorde for å få til ein heiagjeng og for å støtte Fjellfolk, og biletet av dei mange som var samla for å støtte Fjellfolk, gjorde inntrykk. Bunader og plakatar var godt synlege nokre sekund i TV-ruta.

Eg vonar at Ulvetuva får stor spreiing gjennom iTunes og at Fjellfolk dermed får noko att for å ha gjeve Øvre Setesdal noko å samlast om i siste del av januar og første veka av februar 2013. Trym som komponist og tekstforfattar bør få fleire oppdrag og vil nok markere seg meir i tida som kjem.

Eg har tidlegare sagt til Trym at han bør skrive på norsk, responsen etter ei hektisk tid i MGP talar neppe imot det. Eg høyrde eit radioprogram nyleg der dei peika på at fleire og fleire låtskrivarar no nyttar norsk språk. Det kunne ein knapt tru i kveldens finale i MGP, men eg vonar det er tilfelle og gler meg til Trym trur seg til å gjere det, han har hatt gode tekstar når han har våga seg til å skrive på norsk.

He3r finn du artikkelen om Fjellfolk på Setesdalswiki: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Fjellfolk

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.