Uke 12 i klassen

Share

Mandag 17. mars

Denne dagen startet vi med å snakke om hva vi hadde gjort i helga. Alle måtte fortelle litt om hva de hadde gjort denne helga.

Etterpå leste vi i leseboka. Vi repeterte Hos fastlegen, Helse og livsstil og Line sier: Ut på tur, aldri sur. Deretter øvde vi på Imperativ. Vi hadde ei liste med verb i infinitiv og gjorde disse om til imperativ muntlig. Så var det pause.

Etter pausen hørte vi en fortelling om Jomfru Maria og dyra. Så jobbet vi litt i arbeidsboka. Der kom vi til en oppgave som het Fortell om hvordan du holder deg i form. Det var en vanskelig oppgave, så Harald skrev en modelltekst. Så fikk vi oppgaven i lekse hjemme.

Vi snakket også litt om testen i Kristiansand og hvem som skal ta den nå i vår. Vi hadde også litt geografi, for vi plasserte byer i Vest-Agder og Aust-Agder på kartet.

Tirsdag 18. mars

I dag gjorde vi ferdig leksjon 16 i læreboka. Men først skrev vi rapport for mandag. Harald sa at leksa til i dag skulle vi levere inn mot slutten av dagen. De som hadde skrevet i arbeidsboka, kunne kopiere den og levere på ark.

Vi snakket også om Norsk språktest 2 i Kristiansand og gikk gjennom de ulike delene av testen.

Etter pausen hadde vi lytteoppgaver. Vi hørte lytteoppgaver til leksjon 16, men gjorde også diktatene til leksjon 15 og 14.

I læreboka hadde vi igjen avsnittet Vet du det? Her laget vi øvinger for å melde om brann på Valle Vaksenopplæring. Etterpå prøvde vi å skrive en forklaring på hvor elevene bor, det er ikke veinummer i Valle.

Til slutt skrev vi rapport, og så ordnet vi kopier av leksa og leverte inn.

Onsdag 20. mars

Denne dagen meldte vi oss opp til Norsk Språktest 2 i Kristiansand. Den skal være mandag 27. mai 2013. Det ser ut til at vi blir mer enn tolv personer fra Valle som skal ta denne testen. Lytting er et problem for oss, så i dag startet vi med lytteoppgaver. Vi gjorde lytteoppgaver i Norsk Nå for både leksjon 14, 15 og 16. Deretter startet vi på lytte- og skriveoppgaver fra Ny i Norge leksjon 15.

Torsdag 21. mars

Dette var en lytte- og skrivedag. Vi lyttet til tekster fra Ny i Norge kapittel 14 og 15 og skrev ned det vi hørte. Etterpå skrev Harald på tavla slik at vi kunne kontrollere.

Vi gjennomgikk også litt om det politiske systemet i Norge. Det er ganske krevende å være konsentrert så lenge. Mot slutten av dagen var vi ganske trøtte. Derfor hørte vi eventyret Kvitebjørn Kong Valemon til slutt. Det er et ganske langt eventyr hvor prinsessa gråter veldig mye. Det er morsomt når Harald forteller eventyret og gråter så høyt at Øystein hører det i det andre klasserommet og hele klassen begynner å le når han gråter så veldig mye.

Etter at skolen var slutt, reiste Harald til Rysstad sammen med Oy. Han skulle klippe seg til påske. I dag kom han på skolen og hadde mye kortere hår enn i går. Han liker veldig godt å bli klippet av Oy. I går skrev han om det på bloggen sin.

Fredag 22. mars

I dag var siste dagen før påskeferien. I barnehagen var det påskefrokost hvor foreldrene kunne være med. Derfor var fem av elevene der fra begynnelsen av dagen. Øystein hadde tatt fri i dag, han hadde seniordag denne dagen, så hans klasse var heller ikke på skolen.

Vi startet dagen med å skrive rapport for torsdag. Så leste vi Haralds blogg for torsdag. Den er på nynorsk, men jeg forstår alt når Harald leser den for oss.

Før pausen fikk vi igjen tekstene vi hadde skrevet om hva vi gjør for å holde oss i form. Vi kunne stille spørsmål, og Harald kommenterte noen av feilene vi hadde gjort. Alle har problem med å huske at verb skal være setningsledd nummer to på norsk. Men han sa at tekstene var mye bedre nå enn tidligere, og det likte vi.

Etter pausen snakket vi om påsketrafikken og at det er mye politi på riksveg 9 i påsken. Så hadde vi en diktat. Til slutt skrev vi rapport for fredag. Så var skoledagen slutt og påskeferien kunne begynne. God påske!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.