Internettradio

Share

Som eg antyda tidlegare vart det Bykle kommunestyre sitt møte som kom på lufta i kveld. Men like før klokka seks kom det melding om at Valle kommunestyre sitt møte ville gå som Internettradio i kveld. Eg hadde imidlertid andre planar for kvelden, så eg fekk ikkje høyre sendinga.

Det har vore diskutert noko om korleis det skal gå med nærradioane som sender på FM når digitalradio-systemet slår inn og FM-radioane vert fasa ut. Etter kvart vil folk kjøpe radioar som ikkje har FM, og smått om senn vil ein ikkje kunne høyre Valle Radio i lufta. Men vi har jo Internett, og i kveld synte kan hende forma seg som vi kan ha om det skulle skje.

Vi sender jo sendingane våre over Internett kvar gong vi har sending, og det er som oftast nokon som høyrer på oss. Då eg hadde sendinga tysdagskvelden, var det 8 som var innom på det meste, og to av dei heldt ut heilt til slutt. Ein av dei må ha vore Olav Føreland i Søgne, for vi fekk melding frå han då sendinga var slutt der han takka meg og Niklos for Postludium-programmet. Den kvelden hadde Niklos laga eit program for å minnast Gotthard Arnér, den svenske organisten som ville vore 100 år 21. april i år. Han hadde funne flott musikk frå Storkyrkan i Stockholm og frå Kristinehamns kyrka og laga eit fint program den kvelden.

Til vanleg er det ikkje så mange som høyrer på Internett tysdagane, men onsdagane er det ein god del fleire, og i påska var det langt over hundre som høyrde sendinga på Internett.

Kva framtida vil føre med seg, er ikkje godt å seie. Men at det blir sendingar på Internett, er temmeleg truleg, ein treng ikkje krystallkule for å spå det.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.