Oddvar Høgevoll på tråden

Share

I kveld fungerte det å ringe frå teknikarstolen og ha ein prat direkte på lufta. Eg hadde avtalt med Oddvar Høgevoll at eg kunne ringe han klokka 18.30. Han var på veg til Porsgrunn då eg snakka med han, og klokka halv sju var han komen fram. Der skulle han ha møteveke på Misjonshuset for Norsk Luthersk Misjonssamband fram til fredag.

-Då er du ein tradisjonell predikant? spurde eg
-Ja, eg er vel det, svara Oddvar
-Du spelar og syng vel sjølv om du er aleine?
-Ja, sang og musikk lettar mykje og hjelper at ordet kan få inngang, meinte Oddvar.

Men laurdag bar det i veg til Grunge kyrkje, som ligg eit par kilometer nedanfor Edland. http://nn.wikipedia.org/wiki/Grunge_kyrkje

Sist Oddvar Høgevoll var der, kom det 90 personer. Kyrkja har plass til 130 les eg på Wikipedia, men då er ho nok stuvande full, så med 90 opplevde nok folk at kyrkja var full. Oddvar meinte folk måtte kome tidleg om dei skulle få god plass.

-Du har med deg gode musikarar, så du treng vel knapt spele sjølv den kvelden?
-Nei, eg kan vel bare syngje den kvelden. Han var samd i det.
-Er alt på norsk?
-Det hender at eg syng litt på engelsk og, det er variasjon i det.

Sundag kjem han så til Rysstad og spelar og syng på Sylvgarden klokka 16. Der pleier han å vere 4-6 gonger i året, og som regel er det mykje folk som kombinerer middag på Sølvgarden med å høyre på Oddvar og bandet hans.

Han var glad for høvet til å fortelje om programmet sitt i Valle Radio denne tysdagskvelden, og eg var glad for å få ein prat med han.

Resten av halvtimen med aktuelt frå kyrkje og kristenliv nytta eg til å snakke om Syngespelet Ervingen som skal famførast på Dagsenteret på Valle Bygdeheim i morgon og så i Spelestoga i morgon kveld klokka 19. Her er lenke til informasjon om det: http://www.vinjeproduksjoner.no/content/ivar_aasen.htm

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.