Setesdalskonferansen 2013 – andre dagen

Share

Eg avslutta gårsdagens blogg med eit stev. Det er mogleg eg hugsar litt av det andre stevet også når eg tenkjer meg om:

Me helsar Signe, ei grepa kvinne
som gode løysingar let oss finne.
Til Erling Hellum me seier takk
hans stønad heilt opp til Bjåen rakk.

Meir om Setesdalskonferansen 2013 finn du på Setesdalswiki: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Setesdalskonferansen_2013

Andre dagen starta med Gunnhild Hasla som fortalde om oppstarten av Hasla Markveien og om korleis dei har teke i bruk sosiale medier for å halde kontakt med kunder. Dette er ein del av ein total mediestrategi, som og inneber at Haslasmykke har blitt profilerte i mange program på TV2.

Hasla var og eit case som Siren Marcussen Neset brukte då ho fortalde om Skattefunn, eit opplegg der bedrifter får inntil 20% skattereduksjon for å finansiere utviklingsprosjekt. Eit anna case var Nøgne Ø, der hadde dei laga ein film som fortalde litt om prosjektet.

Det knytta seg stor spenning til Einar Gelius sitt foredrag om Etikk og ledelse. Han var vel den einaste foredragshaldaren på kurset som ikkje brukte PowerPoint. I staden batt han foredraget saman med bokstavane MOT og hadde tre stikkord for kvar bokstav:

Mot, mening, moro
Omsorg, oppmuntring, oppdrift
Tid, tydelig, tillit

I tillegg dukka det opp ein E til slutt i foredraget:
Engasjement, etikk, elske

Med desse stikkorda heldt han møtelyden fast ein time og baud på erfaringar frå 25 år som prest og litt til. I samtalen etterpå vart det både Tillit og Trofasthet nemnde som ord på T som kunne høvd som stikkord, og han noterte seg innspela.

Plutseleg var det så tid for avslutning, den tok Leiv Rygg, leiar i Setesdal Regionråd seg av. Så fekk komiteen gåver, og to nye deltakarar melde seg til å vere med i komiteen for neste års konferanse.

Seks minutt før planlagt tid kunne så Styrk Fjærtoft Trondsen takke for i år og invitere folk til tomatsuppe med noko attåt før turen gjekk nedover Setesdal i strålande sol og mange tankar rikare.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.