To veker etter påske

Share

Rapport for onsdag 3. april 2013

 

Dette var første dagen vi var på skolen etter påske. Derfor var det naturlig å snakke litt om hva folk hadde gjort i påskeferien. Det ble James som fortalte mest om hva han hadde gjort i påskeferien. Han hadde jobbet på Valle Motell hver dag med å vaske hytter og rom der. Han hadde også brukt tiden til å kjøre bil, for i april skal han ha oppkjøring. Det er flere elever som skal ha oppkjøring i april.

 

Sønnen til James hadde vært i Brokke og stått på ski. I Brokke var det basar i påsken, og 9. klasse fikk inn mye penger til klasseturen de skal ha.

 

I påskeferien kjørte Van snøscooter, det var morsomt å prøve å kjøre snøscooter. Vi snakket også litt om at det er mange basarer i Valle i påsken. Tirsdag i påskeuka var det basar i Oveinang grendehus på Flateland. Der fikk de inn nesten 100.000 kroner. Valle Radio hadde basar skjærtorsdag og 1. påskedag og fikk inn 229.000 kroner. Vi snakket om den basaren og om 1. gevinst, som var skinnfu. Han som vant den, hadde vunnet skinnfu to ganger før, så nå har han tre. Ei skinnfu koster 26.000 kroner. Vi snakket også om de andre gevinstene.

 

Etter pausen hadde vi lytting. Vi lyttet til boka Den vesle jenta og den store tyven. Vi hørte de to første kapitlene og snakket om dem. Vi ble kjent med Fransen og Sebastian som jobbet på leketøysfabrikken.

 

 

Rapport for torsdag 4. april

Først hørte vi litt på Familiekoret. Bjørgulv hadde laget et opptak som var blitt sendt i Valle Radio, men ikke mange elever hadde hørt det.

 

Så skrev vi rapport for onsdag 3. april.

 

Deretter hørte vi på Kamilla og tyven, avsnitt 2. Det handlet om tyveriet og om hva Sebastian gjorde med pengene.

 

Siste del av torsdagen brukte vi på kapittel 17 i læreboka. Da jobbet vi med ord som gjelder hus og hjem. Vi kunne de fleste ordene fra før, men gjerde og markise måtte læreren forklare. Det første avsnittet i det kapitlet heter Per og Lise leter etter ny bolig. Vi leste det og snakket om nye ord i avsnittet. Til slutt gjorde vi oppgaver på nettsidene til kapitlet.

 

Rapport for fredag 5. april

Denne dagen var vi bare fem elever i Harald sin klasse. Fem elever reiste til Tvedestrand i begravelse og fire elever hadde kjøretime. En var til tannlegen i Kristiansand og tre hadde praksis.

 

Først skrev vi rapport for torsdag. Så jobbet vi med lytting. Men vi hørte ikke på Kamilla og tyven, vi jobbet med lytting fra Ny i Norge og Klar for Norge. Den siste delen av dagen jobbet elevene på data med Lingus-oppgaver.

 

Denne uka snakket Harald om hvor viktig det er å ha avsnitt i det vi skriver på norsk. Tre til fire linjer i hvert avsnitt gjør teksten lettere å lese. Ikke alle elevene er flinke til å lage avsnitt ennå, men det kommer seg, sa han.

Rapport for mandag 8. april

 

Først skrev vi rapport for fredag 5. april. Mens vi fredag var bare fem elever, var vi 15 elever på skolen denne dagen.

 

Så snakket vi litt om hva vi hadde gjort i helga. De som hadde vært i begravelse, fortalte litt om den og de som hadde vært på kjøretime, hadde visst også hatt en bra helg.

 

Da vi skulle på Internett, var forbindelsen borte, den fikk vi ikke tilbake før etter pausen, etter at Øystein hadde snakket med Jamie. Når vi ikke har Internett, blir Harald litt frustrert, han trenger Internett på skolen. Men denne gangen gikk han til læreboka, der vi holder på med kapittel 17.

 

Først snakket vi om teksten i avsnittet Per og Lise leter etter ny bolig. Så jobbet vi med forkortelser i avsnittet Bolig til leie og møbler til salgs.  Til slutt leste vi Hvilken bolig passer best?

 

Det siste kvarteret før klokka 12 hørte vi på episode 3 i Kamilla og Tyven. Denne dagen repeterte Harald hvor viktig det er at vi lager avsnitt i en skriftlig tekst. Tre-fire linjer tekst og så avsnitt, det gir best oversikt over teksten. Jeg må prøve å huske det når jeg skriver.

 

Rapport for tirsdag 9. april

 

Først skrev vi rapport for mandag. I den rapporten var det noen ord vi måtte forklare: Frustrert, forkortelse, forbindelse, episode. Harald snakket også om at vi måtte ha avsnitt når vi skrev.

 

I læreboka jobbet vi med avsnittet Hvilken bolig passer best? Så gikk vi gjennom Adjektiv og Leiekontrakt. Vi måtte bruke noe tid på Leiekontrakt, for der var det en del nye ord.

 

I lytting hørte vi fra Lingus. Det var en dame med Bergens-dialekt, og det var vanskelig å forstå. Det var også vanskelig å forstå Kamilla og tyven, men det går litt bedre der nå. Vi hørte om Kamilla og at hun møtte barn som var stygge med henne på jernbanestasjonen.

 

Rapport for onsdag 10. april

Først skrev vi rapport for tirsdag. Denne dagen var Adjektiv tema i læreboka, så det ble mye adjektiver. Harald hadde laget ei liste med adjektiver som vi skulle gradbøye i komparativ og superlativ. Vi skrev ned hovedregel og noen unntak. Vi repeterte også bøying i kjønn og tall. Det var alt vi rakk før pausen. Tiden gikk ganske fort denne dagen, i alle fall fram til pausen.

 

Etter en halvtimes pause var det tid for å lage setninger med adjektivene. Det var ganske lett, for Harald gjorde det på tavla og vi kunne bare skrive ned det han gjorde. Han håper vel at vi skal lese det hjemme og lære av det. Men vi leser nok for lite hjemme.

 

Til slutt hørte vi på Kamilla og tyven. Nå begynner vi å forstå mer. I denne episoden hørte vi at Kamilla møtte Sebastian, som kjøpte en Bibel til henne. Han kjøpte også ny kjole til henne før de måtte løpe til jernbanestasjonen.

 

 

Rapport for torsdag 11. april

 

Først skrev vi rapport for onsdag. Så jobbet vi med Adjektiver. Vi repeterte det som står i læreboka og så en gang til på grammatikkdelen. Så leste vi diktet på side 181 i læreboka. Vi måtte lese ei og ei linje og jobbe med uttale. Harald leste diktet Hannkatten av Ingvald Langemyr. Den døde under ei folkevogn.

 

Resten av dagen jobbet vi med adjektiver. Harald hadde noen oppgaver som vi brukte. De var kryssord-oppgaver. Det var nytt og litt interessant. Til slutt hørte vi avsnitt 6 av Kamilla og tyven.

 

Rapport for fredag 12. april

I dag kom lønna. Det gjorde oss alle glade. På skolen startet vi med å skrive rapport for torsdag. Deretter jobbet vi med adjektivoppgaver helt til pausen.

 

Etter pausen kom helsesøster Monique og snakket til de av oss som har barn. De andre gjorde ferdig adjektiver. Så kom prosjektøren tilbake. Da kunne vi bruke den siste delen av dagen til oppgaver på tavla. Vi hørte ikke på Kamilla og tyven i dag, men skrev rapport for fredagen til slutt. Så var det helg og vi kunne bruke pengene vi fikk i lønn.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.