Ei gravferd å minnast

Share

Det vart ingen innlegg på bloggen i går. Etter Helge Dahles gravferd og minnestund tok eg kvelden og brydde meg ikkje meir om data og internett.

Eg kom til kyrkja 12.20, tenkte eg var ute i høveleg tid, sjølv om eg hadde sett folk spasere mot kyrkja alt klokka tolv. Men eg var tydelegvis alt for sein, for alt førti minutt før gravferda skulle starte, var det mykje folk på kyrkjebakken. Ein og annan prøvde å kome seg inn i kyrkja, og fann truleg plass, men etter det Lars Liset hadde telt opp, var det om lag 200 som fylgde hendinga frå utsida av kyrkja.

Klokka 12.40 starta det med litt song, etter det eg las på programmet, var det Sylvia Barmann Jensen, Martin Wikstøl og Tommy Ingebretsen som stod for det. Dei siste fem minutta før klokka ett høyrde vi dei såre klemta som alltid er innleiing til ei gravferd. Det verka som om alle som stod ute og fekk sanghefte, godt å vite programmet, sjølv om det var vanskeleg å synge med i dei salmane som var oppførde. Det verka som om folka inne i kyrkja opplevde det på same måten, for salmesangen var helst spak, både på Alltid freidig og Å leva det er å elska.

Sokneprest Terje Seilskjær hadde eit fint minneord og ei fin preike. Edvin Brottveit las opp helsingar frå kransar og bukettar, og også Theis Salvesen hadde eit minneord i kyrkja. Det tok si tid å kome gjennom programmet, men så var det tid for å bere kista ut til kyrkjegarden. Valle Radio la ut eit bilete som syner den store forsamlinga som fylgde Helge til den siste kvilestaden: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151665781304846&set=a.379785884845.155102.315158359845&type=1&theater

Klokka 14.20 var kista senka i jorda og smått om senn drog folk til Vallehalli for å vere med på minnestund.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.