Lund-slekta

Share

I dag fann eg fram heftet om Lund-slekta av Tarald Nomeland og skreiv ein artikkel om det på Setesdalswiki. http://www.setesdalswiki.no/wiki/Lund-slekta_i_Valle-Setesdal_1872-1972

Det er 40 år sidan heftet kom ut, eg fekk det av Sverre Lund i 2000. Lundslekta har vakse seg stor i Setesdal og utover i landet, så det kan vere godt å ha ei slik bok å slå opp i når ein lurer på samanhengar ein ikkje heilt har fått med seg. Når eg no har fått meg pendlarbustad i kjellaren i huset Sverre og Inger budde i, er det jo litt ekstra artig å kunne slå opp i boka.

Sjølv om ein har ei bok å slå opp i, må ein helst halde tunga beint i munnen for å ikkje vadre i alle namna. Det var i 1973 261 etterkomarar etter Ole og Heloise Lund, utanom ektefellene. Eg fekk skrive ein liten artikkel om Bjørgulv Sverdrup Lund sin bestefar, fylkesagronom Bjørgulv Lund i kveld. Smått om senn vil nok boka verte kjelde for fleire artiklar om ei tallrik slekt. Dersom du les dette og har innspel å kome med til artiklane eller bilete av personar i slekta, hadde det jo vore flott å del i dei. Send ein mail til harhaugl (at) gmail.com, så kan det fort føre til at det kjem fleire artiklar i Setesdalswiki.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.