Så kom regnet

Share

Etter ein ganske lang periode med turt og fint ver, var det veromslag i dag og litt utpå dagen kom regnet. Eg trur nok at det som veks og gror, likte det ganske godt, ein kunne mest kjenne angen i kveldslufta. Elevane mine har stelt kjøkkenhage i Ruslehaugen i år og, i helga bar dei vatn heimefrå for å hjelpe tørste planter, så eg trur nok dei gledde seg med det som veks over regnet i kveld.

Sjølv sette eg meg til med ei bok og gløymde det meste rundt meg, slik ein gjerne gjer når bøkene er gode. Etter kvart reiv eg meg laus og tok ein tur på datamaskinen og fekk lagt inn overskriftene i ei av mange Setesdølen som enno ikkje har kome på plass på Setesdalswiki. Her kan du sjå overskriftene frå siste avisa i april 2006: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Setesd%C3%B8len_nr._33,_2006

Det er alltid interessant å lese i gamle aviser, så det tok helst litt lenger tid enn vanleg å skrive inn overskriftene. Men no ligg dei der. Eg vonar at eg skal få skrive inn overskriftene frå nokre gamle aviser i dagane framover. I dag kom det ein kommentar til overskriftene frå gårsdagens Setesdølen at heile avisa burde leggjast ut på Setesdalswiki, til dømes eitt år etter utgjevinga, då ville vel neppe avisa konkurrere med seg sjølv. Det var Knut Olav Tveit som hadde denne kommentaren.

Det er klart at det hadde gitt mykje spennande lesestoff om Setesdølen var på Internett. Men Setesdalswiki har leksikonformat, og det hadde ikkje vore heilt enkelt å gjere om journalistisk stoff til eit format som høver i leksikon, så å leggje ut avisa som avis eitt år etter utgjevinga, måtte nok vore i ei anna form enn stoffet i Setesdalswiki. Etter kvart er det blitt nesten 4200 artiklar i Setesdalswiki, så det er no litt lesestoff her og om du treng lokalstoff i regnveret.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.