Det går opp og ned

Share

I dag la vi på tur vestover for å besøke mor på Ålgård. Vi var på veien kvart over ni, så vi hadde god tid. Vi hadde planlagt å ha middag sammen med henne, men ettersom hun snart er 96, skulle vi ordne maten når vi kom fram.

I grunnen var været bedre enn Gislefoss hadde meldt, så turen gikk fint på E-39. Derfor tenkte vi at vi kunne ta Nordsjøvegen, Riksveg 44, fra Flekkefjord til Bryne, og så kjøre derfra til Ålgård. E-39 har vi jo kjørt så mange ganger. Flere ganger på strekningen måtte vi tenke på hvor glade vi var da vi ikke lenger måtte bruke denne veien når vi skulle østover eller sørover fra Rogaland. Det gikk opp og ned hele tida, ikke bare ned til Åna Sira og opp igjen i svinger minst like så krappe som svingene ned til Dalen i Telemark, men sannelig også ned til Jøssingfjord og opp igjen. Mangt og mye kunne vi se, ingen tvil om det, her var både minnesmerker over de som omkom under andre verdenskrig i Jøssingfjord og Hitlertenner på Brusand. Men man må undre seg over hvorledes folk holdt ut med en slik vei når de skulle på jobb i Flekkefjord eller Hauge i Dalane.

Trampolineglede
Foto: Håkon Lyckander

Heime kunne de også glede seg over mindre regn enn metereologen hadde lovet. Dermed kunne de ta en tur på trampolinen og få ut litt energi gjennom å hoppe opp og ned, de også, akkurat som det gikk opp og ned for oss som var på tur. Men ettersom det tross alt var litt regn, var det flott å se på Tour de France at Edvald Boasson Hagen ble nr. 2 på dagens etappe. Før vi kom tilbake hadde Håkon også fått se starten på fotballkampen mellom Molde og Mjøndale, kvartfinale, Molde vant 2-0. Jeg fikk se slutten av andre omgang sammen med ham. Men så var det leggetid for de fleste i huset, og snart var jeg ferdig med kveldens blogg og kunne finne senga, jeg også.

 

 

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.