Marked og makrell

Share

I den flotteste sommerdagen til nå i sommer dro folk på loppemarked på Skjølingstad. Der var det mulig å få lopper for en krone stykket, og Kristine fant seg en bok, Reidun fant en oval fotoramme og Håkon fant en drikkeflaske.

Deretter gikk turen til Lordens for soling og bading før man ranet REMA etter grillmat. Her var man i godt selskap, det var mange som ville grille i Mandal i dag. Så ble det da også en nydelig samling rundt velsmakende retter til middag.

Fra middagsbordet gikk turen til sjøs for å gjøre livet usikkert for makrellen. Nikolai ville gjerne ha en større fisk enn den han fikk sist, men denne gangen endte turen i to makreller. Bildet nedenfor er fra torsdagens fisketur, som også ga en makrell i fangsten. Om denne fisken heter det på Wikipedia:

Foto: Håkon Lyckander
Foto: Håkon Lyckander

Makrell (Scomber scombrus) er en pelagisk fisk som er vanlig i det nordlige Atlanterhavet og Middelhavet. Den har et karakteristisk utseende med svarte striper langs kroppsiden, og er blant de mest kjente fiskene i Sør-Norge, både som sportsfisk, mat og som et tegn på sommer. Unge eksemplarer kalles for pir.

Selv tilbrakte jeg dagen hjemme. Nå i juli er Tour de France fint å få med seg, men jeg fulgte bare med på klatringen opp det første fjellet. Jeg liker ikke å se på når de sykler nedover i halsbrekkende fart på veier hvor man kan bli drept om man ikke klarer en sving, så da gikk jeg og tok dagens lille middagslur før middag. Å bli vekket med tilbud om grillmat er jo ikke så verst. Så får man jo med seg hvem som ikke faller i fjellene i Frankrike i en reprisesending etter hvert. Man kan også sjekke Wikipedia, artikkelen om dagens etappe blir oppdatert så fort folk kommer i mål.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.