Sommertorsk

Share

I gamle dager sa man at man ikke skulle spise torsk fisket i måneder uten r i navnet. Men det var i gamle dager. I våre dager fiskes det mye både i mai, juni, juli og august. Tyske turister har nok ikke hørt hva de gamle nordmenn mente, og norske unger henger med for oppleve fiskingens gleder når temperaturen ikke gjør at man må ha votter på fingrene.

Sommertorsk
Foto: Lars Gustav Lyckander

I dag var det tid for fisketur. I hele vinter har båten stått på låven og ventet på å få komme i det våte element, og endelig var tiden kommet. Pappa Lars, Håkon og Nikolai dro på sjøen. De satte båten ut på Tregde Marina og tøffet ut på fjorden. -Vi dro ikke så langt, sa Håkon da de kom hjem igjen etter noen timer på tur. Men det hadde vært langt nok, for de kom hjem med en stor torsk, noen sei, en lyr og en makrell. Alt sammen et godt grunnlag for middag for stolte fiskere. Steikt fisk er snadder når man har fisket den selv, også når man til vanlig ikke er så glad i fisk.

For min del var 4. juli en rolig dag. Takket være Reidun husket vi å sende en hilsen til min søster Solvor som har en bursdag hvor det alltid flagges både her i landet og i USA. Da vi i går dro på besøk til min mor, hadde vi tenkt at vi kanskje skulle stikke innom og se om hun var på hytta på Helleland, men mor visste at hun var på jobb, de hadde ikke ferie ennå, så da ble det ikke til at vi oppsøkte henne på vår lille rundtur denne gangen.

Gårsdagens tur på Jæren gikk forbi Obrestad. Ikke visste jeg at det hadde vært en hoppbakke der. Man utnyttet den bratte skråningen ned mot sjøen, de som hoppet der må ha følt at de hoppet rett på havet. Det er en artikkel om bakken på Wikipedia, der er det også lenke til et postkort som viser bakken. Dette bildet kom på Facebook i dag med en kommentar fra mitt søskenbarn Brit Obrestad: Dette er nok noko far opplevde. Du kan se artikkelen på Wikipedia og der er det lenke til bilde av bakken: http://no.wikipedia.org/wiki/Obrestadbakken

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.