Kjente tre

Share

Setesdalswiki har ein kategori som er kalla Kjente trær. Der er det omtale av spesielle tre i Setesdal. Om du går til artikkelen om Boneifura, finn du lenke til Landeeika, Pernillefura, 9-grana på Bø og Sparebankfurua. http://www.setesdalswiki.no/wiki/Boneifura

Det er jo fleire andre kjente tre i Setesdal. Eitt står ved rasteplassen på Hekni, litt vanskeleg å finne, men den som leitar, han finn. Reidar Tveito stoppa der og spurde seg fram, han fekk då vite at ein må ta av ved avkjørsla noko sør for rasteplassen og så fylgje ein veg oppover til treet. Men kva heiter treet? Det har vi ikkje fått klart for oss enno, så difor er det ikkje kome artikkel på Setesdalswiki enno.

Då eg spurde meg for om dette, fekk eg vite at det står ei daud, men diger furu i nærleiken av Furustøyl, Gunnar Hillestad kalla henne Uvdalbrura. Han skulle prøve å finne ut meir. Om du les dette og veit om andre særmerkte tre, så kan ein kommentar her på bloggen eller ei melding kanskje føre til at det vert ein artikkel på Setesdalswiki om treet. Det er populært lesestoff, artikkelen om Boneifura har hatt over 350 oppslag, det same har artikkelen om Landeeika. Dei andre tre-artiklane har og hatt opp mot 200 oppslag, så folk er interesserte i stoff om særmerkte tre.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.