Kvifor nynorsk?

Share

Setesdølen har gåande ein målstafett i språkåret 2013. Ei rekke nynorskfolk har skrive lange tekstar om kvifor dei brukar nynorsk. Fredag var det Steinar Homme sin tur, og han skreiv bare Kvifor ikkje? før han utfordra Gunnar Stubseid. Det gav redaksjonen høve til å kommentere slik: Steinar Homme i Valle er ein mann av få ord.

Det gav meg høve til å skrive ein liten artikkel om Steinar Homme på Setesdalswiki: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Steinar_Homme.

I forlengelsen av den skreiv eg og ein liten artikkel om Valle Bensin. http://www.setesdalswiki.no/wiki/Valle_Bensin

Esso-stasjonen i Valle er kanskje den einaste bensinstasjonen i Norge med eigen sang. Det visste eg jo, men Lars Liset måtte minne meg om det på Facebook, og då la eg inn ei linje om det og i teksten. Lillebjørn Nilsen, som er frå Oslo, har likevel brukt nynorsk i denne visa om den vakre jenta frå Setesdal.

Etter kvart er det mange som har vore med i målstafetten Kvifor nynorsk i Setesdølen: Torhild Austad, Hind Helene Røynesdal, Gunstein Bakke, Kjetil A. Brottveit, Grete Fossen, Ragnhild Bjåen, Bergljot Heistad, Astrid Moi, Aasulv Lande, Anne Karin Kaasa, Inger Lise Stulien, Kim André Rysstad, Trym Bjønnes, Ingvild Hovden, Kristin Haugeland og Steinar Homme. Det er artiklar om dei fleste på Setesdalswiki. I morgon er det 200 år sidan Ivar Aasen vart fødd, han endra det norske samfunnet og har sett djupe spor etter seg i landet vårt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.