Skulestart 2013

Share

I dag starta skulane i Øvre Setesdal og i morgon er det skulestart lenger nede i dalen. Aktuell var difor artikkelen i Setesdølen i går om at det for første gong ikkje er førsteklassingar på Bykle skule i år. Heldigvis har Fjellgardane skule fem elevar, så heilt tomt er det ikkje i denne årgangen i Bykle kommune. I Valle kommune er det 18 førsteklassingar, i Bygland er det 13 og i Evje og Hornnes er det 43 som startar på skule i haust. http://www.setesdalswiki.no/wiki/F%C3%B8rsteklassingar_i_Setesdal_2013

Om ein trekkjer frå barn til utanlandske foreldre hadde det vore svært tomt i mange klasserom. Difor er det godt at ein har teke imot flyktningar og asylsøkjarar i kommunane. Mange meiner at det kamuflerer nedgangen i folketalet på bygdene, men om alle innvandrarar bare skulle vore i dei store byane, er eg ikkje sikker på om det hadde vore ei god løysing.

Valle Vaksenopplæring starta og i dag, og vi hadde ei god gruppe som vil prøve å lære norsk i haust. Halvparten av dei 12 som prøvde seg på Norsk Språktest 2 i vår, klarte testen, nokre av dei vil no prøve seg på eit høgare nivå, medan andre må lese vidare og gå opp til ny prøve seinare. Språket er viktig for å kunne fungere i eit samfunn, så dei som kjem nye til landet, treng tid på å lære seg norsk. Det er likevel eit problem at det er så få jobbar dei kan gå ut i i nærområdet når dei er ferdige med språkopplæringa. Heldigvis har fleire no teke førarkort, då hjelper det at dei får større aksjonsradius for å søke jobb.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.