Vart det valuta for pengane?

Share

Så er Tour des Fjords over. Det er tid for å vurdere litt. Nettstaden procycling.no sin journalist Espen J. Lee skreiv dette i dag:

Tour des Fjords fikk imidlertid en trang fødsel da fredagens åpningsetappe ikke levde opp til forventingene. Regnvær og tåke satte en stopper for TV-bilder fra helikopter. Uværet inviterte heller ikke til offensiv kjøring fra rytterne.

Torsdagsprogrammet der ryttarane vart presenterte og der det ypparste av folkemusikkutøvarar og utøvarar i andre sjangrar var med, vart ei fin oppleving for alle dei 400 som var i Valle sentrum. To timar gedigen underhaldning syner at Setesdal kan yte maksimalt når det trengst.

Fredagens start på sykkelrittet var sterkt prega av regn. Eg vart ståande ved inngangen til biblioteket før starten, og heile Rabobank Development Team prøvde å trenge seg saman i inngangen for å sleppe å stå så lenge i regnet, men snart måtte dei ut i plaskregnet, dei og. Rundturen rundt Homme vart jo ikkje den opplevinga det kunne ha vore, i staden for å nyte turen opp forbi Honnevje og ned gjennom Homme, tenkjer eg nok at dei heller sat og grudde seg til det heile skulle brake laus. Så gjekk starten i Valle sentrum, og me som stod der merka det vel mest bare som eit svusj, så var dei forbi. Sjølv la eg meg på hjul bak kortesjen, eg skulle jo nedover til Mandal. Turen langs Flåstrondi gjekk i ganske stor fart, og plutseleg svinga dei av frå Riksveg 9 og la i veg oppover Brokke. Sjølv slapp eg gjennom sperringa og heldt fram sørover.

Veret gjorde at helikopterbilete frå rittet vart umogleg å få så lenge dei var i Valle kommune. Eg mista internett og TV i helga, så eg fekk ikkje sjå programma på Eurosport og TV2, men eg tvilar på om reklamen for Setesdal vart så god som ordførarar og politikarar vona å få for sponsorpengane dei la i arrangementet.

Neste år skal rittet vare fem dagar, heiter det hos http://www.procycling.no/article3664317.ece

Kan hende kjem det til Valle att, det vil tida vise. Men det var interessant å få sjå eit stort sykkelritt med internasjonal deltaking starte i Valle.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.