Mykje sang og musikk

Share

Tysdagsprogrammet komande veke vil ha mykje sang og musikk. Her er programmet:
Tysdag 17. september
18.00 Kvarteret
18.15 Over ein open Bibel ved Arvid Hunemo
18.30 Aktuelt
18.45 Country Gospel ved Per Govertsen
19.50 Postludium. Bernard Emmelkamp i Valle kyrkje
21.00 Kyrkjebakken

Som du ser, kjem Country Gospel Timen ved Per Govertsen att også denne veka. Men hovudgrunnen til at det vert mykje musikk i Valle Radio komande tysdag er at Bernard Emmelkamp hadde konsert i Valle kyrkje sundagskvelden. Eg hadde høve til å ta opp konserten, og Bernard tykte det var greitt om eg sende programmet i radioen. Dermed vert Postludium utvida frå halvtimen, som programmet er til vanleg, til over ein time denne kvelden.

Mot slutten av programmet vil det og kome ein verdspremiere. I sommar var Bernard på Preikestolen. Vi som fylgjer han på Facebook, såg nokre bilete frå turen. No har han og laga musikalske bilete. Stykket består av disse delene: Oppstigning, utsikt mot Stavanger, fuglene, preikestolen – ditt faderauga, høydeskrekk, nedstigningen skreiv han i programmet for konserten. Melodien Kor stort min Gud, går att i stykket.

Konserten i kveld samla 17 personar, ikkje så mange, seier du kanskje, og det er jo sant nok, men orgelmusikk er blitt eit smalt kulturtilbod. Likevel er ikkje 17 så lite, til konserten i Evje kyrkje laurdag kveld kom bare kyrkjetenaren, så den vart avlyst. Difor var det altså verdspremiere på stykket Preikestolen i Valle. Og det blir altså verdspremiere i Valle Radio tysdagskvelden.

Bernard er ein moderne og iderik komponist. Det synte han og i fleire andre eigne komposisjonar han spelte i kveld, basert på kjende salmer. I tillegg spelte han stykke frå det klassiske orgelrepertoaret så vel som meir moderne musikk. Det første stykke i konserten var ein moderne bryllupsmarsj av den norske komponisten Trond Kverno, heilt ulik dei faste stykka som vert brukte til slik inngangsmarsj.

Tysdag får du altså høyre alt saman i Valle Radio frå klokka 19.50. Høyr Valle Radio på Internett: http://www.valleradio.com (trykk på «live streaming») Les om programmet på Setesdalswiki: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Tysdagsprogram_i_Valle_Radio_20130917

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.