To konsertar på ei veke

Share

Onsdag hadde eg besøk av Edgar Paulsen i Valle Radio. Han kom i den aktuelle timen, var første gjesten min klokka 18. Han fortalde om konsertane han held med songar av Jim Reeves. Han ville ikkje kalle det konsertar, han kalla det heller Jim Reeves-kveldar, for han fortalde mykje om det alt for korte livet til den populære songaren med den flotte stemmen. Sjølv fekk eg ikkje høyre konserten hans i kommunestyresalen i Valle, den var klokka 19.30, og då var eg i studio. Men eg fekk med meg konserten på Valle Bygdeheim, den var noko enklare. Om lag 50 personar var samla på Dagsenteret og fekk høyre populære songar som I love you because og Adios amigo. På konserten om kvelden var det om lag halvparten, etter det eg høyrde.

Men i morgon er det råd å få med seg ein ny konsert. Ikkje med Edgar Paulsen, han er på Svennevig i morgon sundag. Men vår tidlegare organist Bernard Emmelkamp kjem til Valle. Han er no organist i Vennesla. I kveld var Bernard Emmelkamp i Evje kyrkje. I morgon klokka 19.30 er han i Valle kyrkje. Det er ikkje så ofte det er orgelkonsertar i Valle, så vi får vone det kjem nokon. Han la ut programmet han skal spele på Facebook, så eg kopierer det og legg det inn her på bloggen, så kan du vite kva du går til når du tek turen til kyrkja i morgon kveld:

1. Trond Hans Farner Kverno(1945) intrada 1 med en norsk folkevise(fra prosesjonsmusikk)
2. Georg Böhm(1661-1731) orgelpartita ”Wer nun den lieben Gott läßt walten”
3. Bert Matter(1937) Psalm 65 ”De stilte zingt u toe, o Here”(=Stillheten synger til deg, min Herre)
Tekstlesing
4. Georg Böhm(1661-1731) ”Vater unser im Himmelreich”(=Fader vår)
5. ”Star Wars”-main theme M. J. Williams, arr. B.S. Lengton
6. Bernard Emmelkamp (1971)
1. ”Om eg er liten eller stor”
2. ”Hvem har skapt alle blomstene”
3. ”Ingen er så trygg i fare”
(Nr. 1-3 fra ”11 organ pieces”, utgitt av Cantando musikkforlag i Stavanger)
4. ”Preikestolen” består av disse delene: Oppstigning, utsikt mot Stavanger, fuglene, preikestolen – ditt faderauga, høydeskrekk, nedstigningen
7. Johann Sebastian Bach(1685-1750): Preludium og fuge i G-dur

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.