Mørkt i Bygland

Share

Det var rart å køyre oppover i dag og kome til mørklagd Fånefjellstunnel. Eg hadde tenkt å stoppe på butikken på Bygland, men der var det mørkt og stengt, Tappen var mørklagd, bare Byglandsheimen hadde lys i Bygland kyrkjebygd. Nordover var det og mørkt, både på Skomedal og Frøysnes, men frå Ose var det lys att.

I Valle var det stilt, men eg las på Facebook at jolegrana sine lys var smadra, så tenning vart ingen høgtidsam seremoni i kveld, men mat på Menighetshuset vart det vel ei råd med. Facebook oppdaterte meg og på situasjonen i Bygland, der skal skule og barnehage vere stengde i morgon på grunn av kalde hus. Dei reknar visst ikkje med å få straumen tilbake før utpå mmåndagen.

Ettersom ein baserer oppvarming på straum meir enn ved, kan det nok vere kaldt fleire plassar. Men ein får håpe det beste i denne situasjonen. Uvanleg er det i alle fall å få så kraftige konsekvensar av vertilhøva.

Sjølv om det var bart, var det og litt skummelt føre på vegen i dag, plutseleg var det isete parti, så ein måtte køyre forsiktig og heller ta tida til hjelp. Eg gjorde det, starta frå Mandal medan det var lyst, men mørket kjem i grunnen fortare enn ein likar no for tida, så det var godt at trafikken frå Hovden ikkje var så veldig stor, for det er slitsamt med mykje møtande trafikk i mørket.

God advent.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.