Kan filmane bare makulerast?

Share

Eg las i Setesdølen fredag at fotograf Haugaa på Evje vil makulere filmar som ikkje vert kjøpte av dei som er fotograferte på Evje i 43 år. Han har vore fotograf på Evje sidan 1970, men no er det slutt.

Eg tenkte at slikt kan då ikkje vere situasjonen i vår tid. Det som ikkje vert kjøpt av dei som vart fotograferte, må vel kunne overlatast til Setesdalsmuseet eller Aust-Agder Arkivet, det må vel vere betre enn å bare makulere tusenvis av filmar.

Sjølv om det kan hende ikkje er aktuelt å ta vare på filmane for den som vart fotografert, nge er kan hende gått bort i løpet av desse åra, vil vel eit slikt fotoarkiv kunne vere til nytte for den som skal skrive bygdebøker eller på annan måte vil forske i historia ein gong i framtida. Ein kunne jo sjå interessen som var for biletet Kåvenes skule 1932 på Setesdalswiki då det biletet var i avisa sist fredag. Det har hatt 200 visningar på vel ei veke, så mange har vore innom for å sjå biletet: http://www.setesdalswiki.no/wiki/K%C3%A5venes_skule_1932

Alf Georg Kjetså sa det så fint i ein samtale eg hadde med han: Gamle bilete må delast og vere til glede for mange.

Eg vonar nokon tek initiativet til å ta vare på fotosamlinga etter fotograf Haugaa, akkurat som Alf Georg Kjetså har gjort med fotosamlinga etter Knut Åknes.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.