Grunnloven 200 år – jubileumsgudsteneste

Share

I dag var det jubileumsgudsteneste for Grunnloven 200 år mange stader rundt om i landet. Vi hadde planar om å ta opp gudstenesta i Hornnes kyrkje, men sjukdom gjorde at vi ikkje fekk det til, så du får ikkje høyre opptak frå den gudstenesta i sendinga til tysdag. Programmet tysdagskvelden vil likevel bere preg av denne gudstenesta, for det er sendt ut omfattande informasjon frå sentralt hald, og noko av det vil me nytte tysdag.

Eg sette meg til for å høyre gudstenesta i NRK Radio frå Oslo domkirke med biskop Kvarme og Oslo domkor. Kongen var til stades og det var helsing frå stortingspresident Olemic Thommessen. Dette borga for ei større gudsteneste enn ein til vanleg klarar å ha. Radiogudstenestene er no pressa ned til 55 minutt, for først må det vere nyheter klokka 11, så kjem gudstenesta, og den må vere ferdig litt før 12, for det må jo vere litt reklame for Brunch-programmet som skal kome like etter nythetene klokka 12. Slik var det i dag og.

Då tenkjer eg at NRK sin fingerspitzgefühl ikkje er heilt god. Ei jubileumsgudsteneste for grunnloven 200 år med konge og stortingspresident til stades burde vel kunna gå ut over dei vanlege 55 minutta som ein har alle andre sundagar. Det var protestar på at NRK sende radiogudsteneste under OL, nokre meinte at sporten var viktigare, men då svara NRK at gudstenesta gjekk framom sporten. At vi ikkje skulle få høyre heile gudstenesta frå Oslo domkirke ein dag som dette, når vurderinga tross alt er at gudstenesta er viktig, det heng ikkje heilt saman, for å seie det forsiktig.

Og Brunch, det kan ein høyre alle sundagar. Det er vel mest pludreradio uansett, og pludreradio er i grunnen ikkje anna enn bakgrunnsstøy.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.