Veka som gjekk, veke 7, 2014, del 3

Share

Kommunalt
I ein region der kommunane er største arbeidsgjevar, vil det naturleg nok vere ein del stoff frå kommunal verksemd i avisa i løpet av ei veke. Det kan gjelde inneklima på Hylestad skule, no skal det bli betre luft i gymnastikksalen der. Eller det kan gjelde dårlegare klima i barnehagane i Valle, no må foreldrene kanskje betale for barnehageplassane.

I Bygland diskuterer dei om dei skal byggje stor idrettshall eller flikke på den gamle gymsalen medan Iveland sparka i gang arbeidet med kommuneplan og inviterte professor i bygdeutvikling Dag Jørund Lønning, minstebroren til Per Ståle. Dag Jørund har for øvrig vore i Valle og inspirert folka i VAFA i den tida Torjus Uppstad var sekretær i laget.

Setesdal skil seg positivt ut frå andre regionar ved at det er færre drop-outs på vidaregåande skule, noko som ein kanskje skulle undrast over ettersom unge setesdølar må flytte heimanfrå for å gå på vidaregåande skule og difor lett kunne falle for freistinga til å sove på hybelen når mamma ikkje held dei i øyrene. Slik er det ikkje. Eg trur nok helst at nettopp det er at ein må stå på eigne bein, hjelper ein til å gjennomføre. Eg trur forresten at Hovden Skigymnas rekrutterer godt når ein av elevane deira kjem til topps i alpinbakken i Brokke og får sjekken på 10.000 kroner. Håpefulle unge er raske med å sende inn søknaden til skulen for å bli ein del av teamet som kan vinne.

Persongalleri
Spalta Gratulerer er eit godt galleri over folk i Setesdal. Der kunne vi lese at Ingunn Holen runda 50, den blide legesekretæren i Valle. Det hadde eg aldri trudd, men det er vel meir naturleg at John Terje Melhus runda 60 same dagen. Tidlegare i veka runda Tellef Kristian Skaiaa 60 og Kjell Geir Larsen, 70. Begge bur på Evje. Honndølane Elin Solheim Hanasand runda 60 og Gunnstein Lien runda 80. Dei Cliff Richards Congratulations

I motsett ende fann vi siste veke Magnus Tolstad på to, Embla Aasland Svenhaug på tre, Kaja Lye Lislevand på fire, Ella Tonette Flodquist på fem, Håvard Flottorp på sju, Ola Klungland på sju og Kristina Røkbuvold på seks, Jakob Austegard på 10 og Robin Mikkelsen på 11.

Og så gifta Lene Bjorå og Øyvind Tallaksen seg i Hornnes kyrkje laurdag. Då høver det med Wayne Marshall og Ole Edvard Antonsen: «Bryllupsmarsj fra Nordmøre».

Meiner du framleis at det er lite stoff i avisa? Eg har ikkje vore innom lesarinnlegga enno. Denne veka skreiv Torhild Austad innlegget Kultur og idrett, eller var det idrett og kultur?, Liv Åkre Trydal hadde innlegget Kyrkjestoge i sentrumsbygg, Leiv Rygg hadde innlegget Kommuneøkonomien i Bygland og Hans Blattmann hadde innlegget Kommunedelplan Hovden – varme og kalde senger m.m., eit innlegg som måtte delast i to.

Annonsane må eg nok bare hoppe over, for no er tida mi ute. Eg får nok heller kome tilbake til dei i eit seinare kåseri.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.