Eidsvollsmennenes etterfølgere

Share

DIS Norge og Lokalhistorisk institutt har gått saman om å lage nettstaden eidsvollsmenn.no, der folk kan legge inn etterkomarar etter eidsvollsmennene. I går var Chris Nyborg frå Lokalhistorisk institutt i studio i Valle Radio og fortalde om prosjektet, med særleg vekt på dei to eidsvollsmennene frå Setesdal.

På sida http://data.eidsvollsmenn.no/tng/descend.php?personID=I49943&tree=Eidsvollsmenn finn du etterkomarar etter Olav Knutsson Tveiten, og om du har noko å føye til, kan du melde inn dette til meg eller teknikar Siri Johannessen eller til Chris Nyborg på Lokalhistorisk institutt. Målet er å få så komplett oversyn som mogleg, og særleg for dei som lever no er det vanskeleg å finne informasjon i offentlege kjelder, for av personvernomsyn er ikke kyrkjebøkene offentleg før om lag 70 år etter at den siste er skriven inn. Dermed må folk sjølv gje opplysningar om sida skal vere komplett. Denne lenka: http://data.eidsvollsmenn.no/tng/descend.php?personID=I23371&tree=Eidsvollsmenn har oversyn over etterslekta etter Eivind Torkelson Lande

Han kunne fortelje at det var mange nolevande etterkomarar etter eidsvollsmennene, kan hende så mange som 30.000. Nokre er blitt inviterte til Eidsvoll til markeringa der 17. mai, andre blir gjort stas på lokalt og tanken er at det skal bli ei sterk mobilisering til 17. mai. Kan hende vert det eiga avdeling i 17. mai-toget med eidsvollsmennenes etterkomarar.

Vi snakka saman i ein time, og den gjekk fort, Chris hadde funne mykje informasjon som han arbeider med å legge ut i artiklar på lokalhistoriewiki, nettleksikonet som Lokalhistorisk institutt har ansvar for. Enno er det ikkje artiklar om alle, men målet er at dei skal vere på plass innan 1. april. For våre to eidsvollsmenn er det artiklar, det er det og på Setesdalswiki: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Eidsvollsmenn_fr%C3%A5_Setesdal

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.