Grendehusturne

Share

Grendehusturneen til naturfotograf Anders Tveit fekk god oppslutning, fortalde Leif Kvinlog i Valle Radio onsdagskvelden. På tre kveldar kom 80 personar for å sjå filmar om elg, ørn og anna som rører seg i naturen, til grendehusa i Treungen, Oveinang og Gardane i Valle. I tillegg var Tveit på skulane og barnehagane i kommunen, så eit slikt opplegg kan nok Folkeakademiet ha fleire gonger om vi finn høvelege program der honorar til den som har programma ikkje er alt for store.

-Det er jo noko anna å sjå filmane i eit mørkt lokale saman med andre enn å sjå dei på TV, sa Kvinlog, som meiner at når publikum og kunne stille spørsmål til filmskaparen, har slike kveldar ein stor verdi. Han mintest tradisjonelle folkeakademiarrangement med lysbilete eller filmar. No er utstyret digitalt, men opplevinga kan vere den same i ei tid der folk ser flotte filmar på TV. Det sosiale spelar ei viktig rolle når ein møtest slik, og når det vert kombinert med litt servering og ein kaffikopp, då fungerer det svært godt.

At publikum kan stille spørsmål om ting dei lurer på i filmen, gjev og ei rikare oppleving.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.