Ofsi og filli veir

Share

Uttrykket i overskrifta trur eg er frå ein song på ei av platene Valle Radio gav ut for nokre år sidan. Då VG og Setsdalsmuseet prøvde å samle folk på Tveitetunet onsdag, var veret alt anna enn innbydande, men om det var så ille som sangen seier, er eg nok noko usikker på.

Sjølv hadde eg planar om å kanskje ta turen opp og vere i utkanten og sjå kven som kom etter å ha snakka med VG-journalisten Kristine Hellem Aanstad og Pål Dale i radioen kvelden før. Men eg fann ut at eg ikkje ville risikere å bli kald og kanskje sjuk, så eg droppa det.

Torsdag snakka eg med Lisbeth D. Homme på biblioteket, og ho fortalde at Knut K. Homme og hadde vore heime, han er ein av mange etterkomarar etter Olav Knutsson Tveiten.

I kveld spurde eg Svein Inge Olsen, som hadde lagt ut bilete på facebook som synte at han hadde vore der saman med to barn, om kor mange som var der. Han meinte det var om lag 50, men at det var eit forferdeleg ver. Han vert for øvrig med i programmet til tysdag, då kan du få høyre meir om fotograferinga, men og om etterkomarar etter eidsvollsmannen.

Eg vonar at dei ikkje får slike ver når dei skal gå Sesilåmi frå Furestøyl til Sirdal i morgon. Det er jo trivelegare å gjennomføre løpet etter planen, sjølv om arrangørane har ei uversløype rundt Myklevatn og slik unngår å sende folk over høgfjellet om veret vert for ille. I dag var det kolonnekjøring over Haukeli, så det kan sjå ut som om orda frå songen kanskje må nyttast også i morgon. Eg vil difor ynskje Øystein Berg og alle andre som står på startstreken i morgon god tur.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.