Vindfull og våt

Share

Dei som arrangerte treffet på Tveitetunet for etterkomarar etter Olav Knutsson Tveiten i dag klokka 16, var inne på yr.no for å sjekke veret i går og såg då at det skulle bli opphald. Men det var vel bare så vidt at det vart opphald. Eg hadde tenkt å ta turen opp for å sjå kor mange som kom, men den kalde og sure vinden gjorde at eg snarast mogleg lukka døra i bilen og reiste heim. Etter å ha fått meg mat, vart det ein middagslur, og så vakna eg til sendinga i Valle Radio. Ronny Stavsholt hadde opplegget i kveld og etter ein halvtime med Malla frå Valle kommune, hadde han med seg Monica Kelly Sundt frå Kellys Hundepensjonat. Det vart ein interessant samtale der ho fortalde om hundepensjonatet sitt og der samtalen gjekk om å ha hund. Etter det var det opi sending, og då var eg heldig og kom inn i studio og fekk ein prat med Ronny om vårteikn. Snøklokker og krokus er gode vårteikn, det same er blåveis og turre vegar.

I dag sat Siri Johannessen og eg i Velkomstsenteret i Valle kommunehus for å snakke med folk som kom innom i samband med Eidsvollsmennens etterkommere. Siri fekk ein del informasjon som ho kunne legge inn i den store databasen, då ho var ferdig til klokka 15, var det over 600 namn der. Sjølv såg eg litt i bygdebøkene og fann ut noko om eldste sonen til Bjørgulv Eivindson Uppstad, Eivind Bjørgulvson. Han flytta ut av bygda og bygdeboka var difor ikkje så grundig på den informasjonen. Men i margen på boka på kommunehuset var det nedskrive noko informasjon som eg kunne nytte. Dermed vart det ein liten artikkel på Setesdalswiki: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Eivind_Bj%C3%B8rgulvson

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.