Frå Tveitetunet i VG

Share

Eg var tidleg i butikken i dag og fekk meg VG. PÅ side 58 og 59 er reportasjen frå Tveitetunet som Kristine Hellem Aanstad laga saman med fotografen Petter Emil Wikøren. Ho skriv: For å samle flest mulig personer til det nye slektsbildet i regi av VG, sendte Jansen ut epost til flere titalls personer. Både han og VGs utsendte ble i forkant invitert med på Valle Radios direktesending for å snakke om bildeideen. Til tross for plaskregn og vind, lot likevel mange seg lokke til å ta turen.

Dei som er med på biletet er: Leonhard Jansen, Pål Dale, Tjodgeir Tveiten, Tor D. Lunden, Tarald Myrum, Gjermund S. Hoslemo, Lars Tarald Myrum, Knut Hasla Myrum, Tor Hoslemo, Torjus Lunden, Hallvard Nylund, Kjell Ove Tveiten, Daniela Eikholm Tveiten, Ronny Åkre, Karianne Åkre, Tara Dale, Svein Inge Olsen, Margit Dale, Tone Å. Rygnestad, Birgit Hoslemo, Inger Hoslemo Dale, Jorunn Rysstad Berg, Gerd Torhild Helle Aakhus, Pål Brage Dale, Una Dale, Malena Ingela Hamner Olsen og Johannes Hamner Olsen.

I reportasjen er Leonhard Jansen sitert: -Det er flere hundre av oss her, så det er helt rett å si at dalen er full av etterkommere…. det er et veldig bredt spekter av folk i bygda som har røtter tilbake til Tveitetunet.

Også Chris Nyborg på Norsk Lokalhistorisk Institutt er sitert: Man kan si at Setesdal sannsynligvis er det sted i landet med størst tetthet av etterkommere i forhold til innbyggertallet.

Om du vil få med deg alt i reportasjen, må du nok på butikken i dag og sikre deg avisa. God lesing.

Du kan og finne det på nettet, klikk på denne lenka: http://www.vg.no/rampelys/1814-2014/er-denne-dalen-stedet-med-flest-eidsvoll-etterkommere-i-norge/a/10138524/

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.