Ingen statsstøtte til Wikipedia

Share

Som mange av dykk som les bloggen min veit, er eg noko aktiv på Wikipedia, sjølv om det har minka mykje etter at eg begynte å skrive på Setesdalswiki. Men eg er framleis administrator der, i tillegg har eg i nokre år hatt verv som pressetalsmann for leksikonet.

I dag fekk eg ein epost frå digi.no som ville ha ein kommentar i samband med at det er løyvd fem millionar kroner til nettleksikon. Løyvinga har mange avgrensingar, mellom anna må artiklane vere signerte, slik at ein kan øve kjeldekritikk. Ettersom artiklane i Wikipedia er laga av mange som har små og store bidrag, er det ikkje ein forfattar, men mange som saman lagar leksikonet. Eg sende eit svar til digi.no, og det var med i artikkelen denne nettavisa, som mest skriv om datateknologi, publiserte noko seinare.

Her er lenke til artikkelen i digi.no: http://www.digi.no/928202/gir-ikke-penger-til-wikipedia

Måten som dei nytta svaret mitt på, var etter mi meining veldig god, for dei brukte alt eg skreiv og prøvde ikkje å omformulere noko. Det likte eg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.