Jeg velger meg april

Share

Slik skreiv Bjørnstjerne Bjørnson:

Jeg velger meg april
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!

Der er blitt sagt at han knapt valde månaden, det var den som var att når andre hadde vald kva månad dei skulle skrive dikt om i ein kalender. Men av ein eller annan grunn er det Bjørnson sitt dikt vi hugsar.

Måten han omtalar månaden på, stemmer med erfaringa til dei fleste som bur i Norge. I denne månaden har vi alt slags ver, frost og snø og sol og regn. Slik har det vore i år og, sanneleg kom det ikkje snø i Setesdal i dag, medan det var regn ved kysten.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.