Grunnloven 200 år

Share

Gjennom heile vinteren og framover våren har eg hatt ein programserie i Valle Radio i samband med at Grunnloven er 200 år. Difor var det interessant å sjå på TV i dag der Stortinget hadde festmøte og feira Grunnloven med besøk av heile kongefamilien så vel som representantar frå nordiske parlament.

Då festmøtet inne i salen var slutt, var det bunadparade utanfor salen. Men Setesdalsbunaden fekk vi knapt sjå på TV, for akkurat då skulle NRK intervjue stortingspresidenten, det var jo eit skår i gleda. Men eg sette på TV akkurat då Bykle-ordføraren så vidt fekk sine sekund i ruta, det får bøte litt på skuffelsen.

På festen utanfor Stortinget spelte Forsvarets stabsmusikkorps, for høvet forsterka med Torunn Irene Moen Kristensen, som eg er onkel til. Ho spelte obo, det gjer ho stadig vekk ved store høve, eg meiner å hugse at ho spelte i orkesteret i Kristiansand under Stemmerettsjubileet i Kilden i fjor og. Det er hyggeleg å sole seg i glansen når ein ser kjenningar på TV, til og med når det bare er ein sjølv som merkar glansen.

I Valle Radio har du kunne høyre den nye sangen laga til jubileet. Dei song den inne i salen med Guldbergs kor og allsang, ut frå bileta kunne ein tru alle hadde høyrt den kvar tysdagskveld i Valle Radio, for dei song med, kvar med sitt nebb. Alle sat, men då Ja vi elsker skulle syngjast, då reiste dei seg. Den nye songen er feiande flott, men det er Ja vi elsker som er nasjonalsang, tenkte eg då eg såg det.

Etter lunsj på slottet sette Jon Rolf Næss, Tarald Myrum, Leiv Rygg og Bjørn Ropstad og alle dei andre ordførarane kursen heimover for å feire Grunnlovsdag og Nasjonaldag lokalt. Dei må vere rimeleg inspirerte etter ei slik oppladning.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.