Så vart det streik for lærarane

Share

Eg likar ikkje streik. Men frå 1. juli er alle organiserte lærarar i Norge i streik, etter det eg skjønar. Ikkje slik at vi streikar i ferien, det er vel bare nokre få i Bergen som må det, men når skulen startar att, vil streiken verte opptrappa.

Eg stemte for å godta oppgjeret, men eg skjønar at eg vart i mindretal, nesten tre av fire sa nei takk til dei rammene som organisasjonen anbefalte. Då trur eg vi kan snakke om tillitskrise både innad og utad.

Så står dei to partane på tv og seier at dei ikkje vil ha noko nytt møte, og sjølv om politikarar seier at KS må ta til vetet, ser det ut til at sommarvarmen har slått inn i hovuda våre, for ingen er interessert i å unngå streik. Kommunane vil spare nokre kroner på at vi ikkje får framforhandla tillegg i løna før konflikten er over. Det kjem sikkert vel med i slunkne kommunekassar. Men ein skulle tru at lærarar som treivst var minst like viktig, og når det no blir mana til kamp over heile landet, blir det neppe trivsel på lærarroma når folk kjem tilbake der i august.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.