Taxi i Valle

Share

Tredje innslag i den aktuelle timen tysdagskvelden handla om taxi i Valle Det står på heimesida til kommunen at det er taxi i Valle, så eg tok ein prat med Jan Oddvar Rysstad på telefonen. Han er frå 1. mars traqfikksjef i Setesdal Bilruter, så no er det meir kontorarbeid enn busskøyring for han.

Han kunne bekrefte at det er taxi i Valle, at det er Setesdal Bilruter som har drifta, men at det meste går til køyring for sjukehuset, så det er slett ikkje bare å ringe etter taxi, for når bilen er disponert av sjukehuset, er det ingen annan bil å setje inn. Det er ikkje økonomi til å ha meir enn ein bil i taxidrift i Valle, og om sjåføren har fri, finn dei ein vikar for oppdrag som gjeld liv og helse, men ikkje for oppdrag som gjeld å få ein person heim frå puben, slik taxiar elles i landet gjer ein fredagskveld.

Av den grunn har dei ikkje gått særleg sterkt ut med å fortelje om tilbodet, det er i grunnen ikkje særleg godt, men det er slik det no har blitt.

Elles kunne Jan Oddvar fortelje at han har teke jobben som trafikksjef for eitt år, så får han sjå om han heller vil tilbake til busskøyring, det har vore hans store interesse så langt. Men då han vart spurd om å gå inn i den nye jobben, tenkte han at han ville prøve, det kunne vere ei interessant utfordring.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.