Bilete frå gamle dagar

Share

På Facebook er det to grupper som eg set stor pris på. Bilete frå Bygland i gamle dagar og tilsvarande gruppe frå Valle og Bykle. Her er det mykje interessant, til og med for ein som ikkje er innfødd i dalen.

Geir Daasvatn hadde laga ein artikkel om ein hoppbakke på Byglandsfjord, Vinddalsbakken. Den mangla bilete, og bakken var riven før 2. verdskrig. Men eg etterlyste bilete på Facebook, den blei gjenteken av Knut William Bygland, og sanneleg, der dukka det opp eit bilete. Det var Willfrid Rike Nilsen som delte biletet, no kan du sjå det i artikkelen om denne hoppbakken, som var artikkel 5700 på Setesdalswiki: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Vinddalsbakken

Eg veit at Reidar Tveito hadde stor glede av dei same sidene då han laga boka om Riksveg 9 – Bruer og særtrekk langs vegen. Då kom han i kontakt med folk som hadde bilete og historier som han kunne bruke i boka.

Når bileta ligg på Internett, kan ein nytte dei når det høver slik og slepp å avtale med eigar om å få kome innom og bla i eit fotoarkiv. Slik sett er det mykje lettare at dei kan kome til nytte.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.