Det skal bli strømmer av nåde

Share

Denne helga har det vore mykje regn. Vi var ein tur til Ålgård laurdag og medan vi var der, var det i periodar så mykje vatn som kom ned at vi kvidde oss for å gå over tunet. Heimturen laurdagskvelden var og ein sjeldan våt affære. Då var det i tillegg lyn og torden, så vi sa til kvarandre at dei seier at det skal vere tryggast i ein bil under torever.

Sundag rann opp med opphaldsver i Mandal, så der vart det ein fin dag. Men då eg i kveld kom til Evje på veg oppover til Valle, møtte eg regnet att. Og det var mest like kraftig som laurdagskvelden. Turen oppover sundagskveldane vert alltid kortare når eg høyrer på Helge Gudmundsen i Salmer til alle tider like etter klokka 22. I kveld var tema menneskeverd, basert på opplevingar han hadde hatt i samvær med psykisk utviklingshemma i Stjørdal sist helg.

Men midt i regnbygene måtte eg tenkje på sangen Det skal bli strømmer av nåde:

Det skal bli strømmer av nåde,
dette er løftet fra Gud.
Får Jesus i blant oss kun råde,
strømmer velsignelsen ut.

Kor: Strømmer, strømmer av nåde,
salighet glede og fred.
Vi ber deg om mere enn dråper,
strømmer send over oss ned.

Å disse strømmer av nåde,
fører oss nærmere Gud.
De kommer med trøst i all våde,
bringer fra himmelen bud.
Kor:

Det skal bli strømmer av nåde,
send oss din vekkende ånd.
Så syndere om frelser på rope,
og løses fra djevelens bånd.
Kor:

Det skal bli strømmer av nåde,
Gud, la dem falle i dag.
Å fyll oss med kraft fra det høye,
inn til ditt hjerte oss drag.
Kor:

I Vårt Land var det i går eit stort intervju med Kjell Markset i serien Min tro. Den tidlegare KRIK-leiaren er frå Porsgrunn og var på leir på Oksøya då han fekk kall til å bli yngres-leiar, og sidan har han hatt leiaroppgåver i kyrkja. (I sommar tok svigerson Stein oss med på båttur i Grenland og då kom vi forbi Oksøya, takk for turen, Stein, den kunne vi leve lenge på.) Der la eg merke til dette avsnittet, som seier meir om kva nåde er:

Markset forteller om venner som var på besøk fra USA i sommer, en av dem opprinnelig fra Kina. Markset spurte hva hun så som forskjellen på østens religioner og kristen tro. Hun svarte at det unike i den kristne troen er at det finnes tilgivelse.

– At du både får tilgivelse fra Gud og kan tilgi deg selv, det er nåde. Les intervjuet her: http://www.vl.no/troogkirke/f%C3%A6rre-forklaringer-1.92049#cxrecs_s

Eg måtte leite fram Odd Dubland si tolking av sangen. Den ligg på YouTube, og du vil nok få høyre den i Valle Radio denne veka: https://www.youtube.com/watch?v=pyE2BjsAf3s

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.