Meir om Riksveg 9 – Bruer og særtrekk langs vegen

Share

Dei siste dagane har eg fordjupa meg litt i boka til Reidar Tveito. Eg køyrer jo Riksveg 9 ganske ofte og har i grunnen meint at eg visste ein del om vegen. Men eg skjønar at eg har fare fort forbi det meste der han har stoppa og teke bilete og funne historier og historie. Difor er boka svært interessant.

Samstundes er det ei bok ein kan lese frå begynnelsen, frå slutten eller starte midt i. Dei fleste vil nok sjå etter stader der dei sjølve er kjent, men så blar ein framover eller bakover, og alltid finn ein noko interessant å lese.

Ein ting er at han har informasjon om dei 115 bruene som er på dagens veg. Men han har leita seg fram til bruer frå langt tilbake og syner steinbruer så ein vert storøygd når ein tenkjer på alt arbeidet som har vore gjort for at vi skal kunne ta turen oppover eller nedover dalen. Innimellom krydrar han det med morosame soger.

Vi hadde planar om å snakke om boka i den sendinga som ikkje vart noko av midt i august. Når vi kjem på lufta i neste veke, får vi prøve å få det til. Ein tematime om Riksveg 9 kunne jo vere noko å starte hausten med.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.