Av og til

Share

Tysdagskvelden snakka eg med koordinator for Av og til i Setesdal. Wenche Gauslå Hægeland hadde eit innlegg i Setesdølen tidlegare i desember der ho tok opp problemet med at barn opplever å bli utrygge når foreldre og besteforeldre drikk. Og i våre dagar er det meir alkohol i jolefeiringa enn det var før.

Kommunane i Setesdal har blitt med i Av og til og skal arbeide for å redusere bruk av alkohol, særleg der barn er til stades.

Vi snakka ikkje særleg mykje om dagen derpå-promille, men Wenche Gauslå Hægeland minna om at det er lurt å planlegge korleis ein skal kome heim når ein dreg på jolebord. Om ein står der etter ein morosam kveld og ikkje har sjåfør, blir jo ikkje kvelden så morosam likevel. Det er best å vere heilt alkoholfri når ein skal køyre bil. Og heilt bilfri når ein skal drikke alkohol.

Det er eit telefonnummer barn og vaksne kan ringe om ein opplever at omsorgspersonar ikkje kan ha omsorg for barna. Alarmtelefon for barn og unge 116 111.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.