Jol i Setesdal 2014

Share

I joleferien kunne det jo høve å lese årets utgåve av Jol i Setesdal. 60 sider lokalhistorisk stoff. I år er det bare ei novelle, det er Bjarne Tveiten som har skrive med tittel Konfrontasjonar i høgfjellet. Der tek han utgangspunkt i historisk stoff knytt til Langevassgruvene, gruvedrifta i Breiveheiane.

Soknepresten i Bygland, Eiliv Lønningen, har skrive joleandakten i dette nummeret. Ingebjørg Nesland Steen minnest ein tur til Gyvatn og Aurådalen i 1967 og Bjug Åkre har skrive om oppvekst i Valle på 1940-talet.

Andres Helle har artikkelen Det ukjente brevet frå 1905 og Klara Retterholt har skrive artikkelen Helsing heim. Knut Gunnar Solberg har skrive Færdaminner frå ein veglaus gard og Olav M. Holen har ein artikkel om Gunstein Tveiten – ein ekte byklar. Torkjel Segberg har Minne frå krigsåra i Åraksbø. Arne T. Aabø har skrive “riksveien Lyse – Sætesdal – Telemarken” og Tormod Tveitå har skrive To bryllup og ein tragedie. Astrid Mjåland har skrive Før jul – før og nå og dei store artiklane vert avslutta med Marte Viki sin artikkel Sakn, som var vinnarstilen i mållagstevlinga 2013.

I tillegg er det fleire dikt av S. Stenersen, Knut K. Homme og Oddbjørn Årdalen, og som vanleg ei rekke stev i tilknytning til lysingane i bladet. Illustrasjonar er ved Mona Ida og heftet kostar 90 kroner.

I år er det nytt skriftstyre: Anne Margrete Bjåen, Olav T. Åkre, Olav Arnfinn Arneberg, Birgit S. Haugen og Marit Fjordheim. Opplaget er på 1800 i 53. årgangen av Jol i Setesdal.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.