Blues av topp kvalitet

Share

At Ronny Stavsholt er glad i blues er nok inga overrasking for dei som høyrer på Valle Radio. Han har presentert bluesmusikk mange gonger i den tida han har vore med.

I går fanga ein låt av Hans Theessink meg og eg tenkte at det var ein flott sang. I dag slo eg opp på wikipedia for å finne ut meir om artisten. Det synte seg at han hadde artikkel på engelsk, tysk, nederlandsk og fransk. Dermed omset eg litt av det eg fann på engelsk til nynorsk:

Hans Theessink (fødd 5. april 1948, Enschede, Nederland) er ein nederlandsk gitarist, sanger og låtskrivar som bur i Wien. Han spelar blues og roots, særleg i Delta blues stil. Han har gitt ut 20 album, ei songbok, ein instruksjonsvideo for blues og ein DVD.

I 2012 ga han ut Delta Time, der han spelte med Terry Evans og presenterte låtar av Ry Cooder. I 2013 ga han ut Wishing Well, som han omtalte som eit retrospektivt album der han såg tilbake på mange av høgdepunkta i musikkarrieren. Albumet har også fleire originale låtar, mellom anna House Up On The Hill, som han kalla ein song om flaum i Mississippi, delvis inspirert av å sjå på flaumar i Nederland som barn.

Artiklane på nederlandsk, tysk og fransk er lenger. Du finn dei nederst i venstre marg på den engelske wikipedia-artikkelen: https://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Theessink

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.