Nyheter på burmesisk

Share

Kvar tysdag klokka 16.30 kjem Hto Thaw David og Eh Ka Mwe Sein til radioen for å gjere seg klar til Burmesisk halvtime klokka 17.30. Då startar vi med å skrive nyheter på norsk, dei går gjennom stoffet og omset det til burmesisk. Her er nyhetene dei presenterte i dag:

Hvite Lilje
Skal ha stor country-konsert i Bygland kyrkje søndag kveld. De driver to eiendommer utenfor Mae Sot i Thailand. Der skal de bygge ny barnelandsby for 50 barn. Der får barna gå på skole og rett til videreutdanning. Med på konserten blir Kjell Elvis, Cindy og Steven Kvinlaug, Arrly Karlsen og Jan Egil Omdal.

UKM
Laurdag er det UKM for Bykle og Valle. Det skulle vært i Bykle, men er flyttet til Vallehalli, da det er flest deltakere fra Valle.

Klasse-quiz
To lag frå Setesdal er på toppen i NRK sin klasse-quiz. Valle har 11 av 12 poeng, Bygland har 9 poeng. Evje og Hornnes fikk 7 poeng. Det same fikk Iveland og Bykle.

Førerkort
Mange burmesere leser mye for å få førerkort. Gratulerer til xxxxxxxxxxxxxxxxxx som fikk førerkort i dag.

Valle Sparebank vil lage film
Nest år fyller Valle Sparebank 150 år. De har planer om å lage film som del av feiringa og folk som har filmer å dele med banken, kan levere inn filmen og kanskje vinne 5000 kroner om det de leverer blir brukt i filmen.

Brobyggerkonferanse
Det har vært en brobyggerkonferanse i Drammen. Eh Ka Mwe Sein var der laurdag. Folk som bor i Norge og noen som bor i Danmark og Sverige var samlet for å snakke saman om hvordan menigheter kan bygge bro mellom hverandre. Mange prester og predikanter deltok. I alt deltok 30 personer på Brobyggerkonferansen

Valle videregående skole
Fylket skal bestemme om de skal legge ned Valle videregående skole 17. februar. Men Arbeiderpartiet har sagt at de ikkje vil legge ned skolen. Det spørs om Htoo Thaw har jobb etter sommerferien.

Vindmøller
I Bygland diskuterer de mye om de skal bygge vindmøller for å lage elektrisk strøm. Denne uka skal kommunestyret ha møte og si sin mening. Viss de sier ja, kan det komme store vindmøller på fjellet øst i kommunen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.