Nytt frå kyrkje og kristenliv

Share

I kveld hadde eg programposten Nytt frå kyrkje og kristenliv i Valle Radio. Eg hadde ein idè om å finne nyheter i Vårt Land og så bringe dei saman med songar, til saman skulle det utgjere ein halv time av sendinga mi i kveld.

Eg har abonnert på Vårt Land nokre år no, men dei siste år opplever eg at avisa har endra karakter. No er det mest debatt, dei er ansvarlege for nettstaden verdidebatt og nokre av innlegga der kjem på trykk i avisa. I tillegg er det mykje kommentarar til aktuelle straumdrag i tida, politisk stoff relatert til kultur og kyrkje. Nytt frå kyrkje og kristenliv landet rundt er det nesten slutt på, i alle fall var det opplevinga mi då eg plukka med meg ei bunke med aviser frå siste veka for å lage ein halvtime i Valle Radio.

Her er det eg fann i avisene i veke 7, 2015

David Phelps til NLMs generalforsamling i juli
Om VM i gatefotball 2017
Bob-bane trekker konfirmanter
Kveldsbønn i fastetida. Ski menighet med historisk tiltak

Med respekt å melde er dette for dårleg. Det må då vere meir som kan nyttast til nyhetsstoff i avisa i ei veke. Dei to første sakene kom endåtil frå Kristeleg Pressekontor.

Journalistar i Vårt Land må leite fram saker om det som skal skje eller har skjedd i kyrkjer og organisasjonar, ikkje bare konsentrere seg om debattar og bokmeldingar. Ei avis som Vårt Land må vise aktiviteten i kyrkjelydar, ikkje bare problema kyrkjelydane har. Vi som abonnerer på avisa vil vite kva som skjer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.