Sikker ferdsle i fjellet

Share

Dette var tema i Haralds time i kveld. Eg fekk med meg Ragnar Aspholm og Bjørgulv Bjørnarå.

Ragnar er leiar av Valle JFL og hadde teke initiativ til ein stand i Valle sentrum i går. I tillegg til å informere tok dei folk med opp i Stavdalen for å demonstrere, og 25 personar takka ja til turen. Dei kjem til å fylgje opp med eit kurs i kommunestyresalen i mars.

Bjørgulv trenar ein hund som skal bli lavinehund. Han er med i Valle fjellredningsgruppe, det er ein livsstil å trene hunden, så dei er mykje ute i fjell og hei.

Vi hadde ein triveleg prat om det dei er opptekne av, så halvtimen gjekk fort.

Temaet synte seg å vere meir aktuelt enn ein kunne ønske.

Då me avslutta, var det med ønske om at det ikkje måtte bli bruk for dei, men alt klokka 20.45 vart Valle fjellredningsgruppe kalla ut. To skiløparar som i føremiddag skulle gå frå Øyuvsbu til Gaukhei, vart melde sakna av familien i kveld. Fædrelandsvennen skreiv om saka klokka 20.51 og oppdaterte den klokka 22.29

Om Bjørgulv var med på leitinga, veit eg ikkje, men det er jo ein fordel med lokalkjende folk. Folk frå Kristiansand Røde Kors skulle kome frå Hovden for å vere med i leitinga. Men å fare med snøscooter rundt i heia på natta utan å vere kjent, kan ikkje vere enkelt.

Eg legg ut lenke til artikkelen i Fædrelandsvennen, den var open i kveld, vonar den ikkje blir låst.
http://www.fvn.no/lokalt/lister/To-turgaere-savnet-i-fjellet-2767426.html

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.