Bærekraftig produksjon og etisk handel

Share

Dette var første tema på Setesdalskonferansen 2015. Sara Fosstvedt, 30 år gammal gründer av klesmerket Age of Enlightenment fortalde om bakgrunnen for engasjementet sitt der ho var oppteken av at produksjon av klede måtte bli berekraftig og etisk fundert og ikkje utnytte arbeidsfolk i den tredje verda.

Med bakgrunn frå marknadsføring av klede hadde ho teke utdanning innan dette både på BI og i Australia, men sidan reiste ho til Ghana og underviste folk som syr klede i marknadsføring. Ambisjonanen om å redde verda var store, så store at legen ba henne ta ein pause då ho kom heim.

Men etter kvart kom kreftene tilbake og ho allierte seg med venner frå skuletid og studietid og frå tida då ho arbeidde og i 2013 etablerte ho selskapet Kongla production som produserer klær i Fair Trade, betal litt meir slik at produksjonsarbeidarane får rettvis løn.

Med profesjonelle designarar og kolleksjonar oppkalla etter kjente folk som har stått for berekraft og rettferd har ho lukkast, kolleksjonane vart utselde.

At ho er ein marknadsførar av rang synte seg og i at ho hadde med skjorter for sal på konferansen, så no er det nok mange setesdølar som går i nye klede i dagane framover.

Gamle kvite menn med makt vil ikkje ha forandring, men de er komne på konferansen fordi de vil ha endring, så det er håp for Setesdal, avslutta ho.

Du kan lese meir om henne på Setesdalswiki
http://www.setesdalswiki.no/wiki/Sara_Fosstvedt

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.