Meir om sponsing

Share

Eg las i avisa no ein dag at det var vanskeleg å få til sponsing av kultur.arrangement. Den som uttalte seg, meinte at sponsinga måtte organiserast slik at det vart noko av verdi for både den som sponsa og den som vart sponsa. Veldig ofte var føresetnaden bare at sponsing gjekk den eine vegen.

I går skreiv eg om korleis Setesdal Regionråd sponsa den konkurransen vi har hatt på Setesdalswiki i april. No er det bare att ein dag, så vil vi trekke.

Første tema i den aktuelle timen i går kveld handla om sponsing, rett nok måtte vi gå ein omveg. For eg spurde Øyvind Thomassen i studio om kvifor så mange bilar i Valle køyrer rundt med Byggi Valle på bakruta. Øyvind er dagleg leiar av Byggi Valle, så han var rette mannen til å svare.

Då kunne han fortelje at han hadde fått trykt opp 200 slike klistremerke. Optimera hadde sponsa dei for han, så det hadde ikkje kosta Byggi noko, dei tenkte visst at han hadde kome opp med eit morosamt reklamestunt. Koblinga mello Optimera og Byggi hadde eg ikkje klart for meg, så eg slo opp på internett for å finne det ut:

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 140 utsalgssteder, 2000 ansatte og nærmere 7 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Byggsystemer, Optimera Logistikk og kjedene Montér, Trend og Byggi. Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har 193000 medarbeidere i 64 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Så hadde han fått nokre leverandørar til å tenne på ideen, mellom anna Butinox, som hadde lova måling til eit heilt hus, det var også mange andre flott premiar:
1 stk Hitachi drill.
1 stk hybrid gressklipper fra Ryobi.
Gavekort på 4000,- på Fibo-trespo produkter.

Kravet er at den som får klistremerket, må ha det på bilen til trekninga er ferdig, og trekninga vil skje den dagen han deler ut det siste klistremerket. Til no har han delt ut om lag 80, så han har 120 att, men vonar å bli kvitt dei før sommarferien.

Kåseriet mitt i går handla om sponsing av Setesdalswiki, og sidan vi var godt i gang, lova han der og då å sponse ein premie til konkurranse på Setesdalswiki, eg måtte bare kome bortom Nomelandsmoen i Valle, så skulle eg få ein premie til konkurransen.

Og så lurte han på kva tid folk ville hente gevinstane han hadde sponsa påskebasaren til Valle Radio med. Vigdis Beisland som vann bålpanne hadde ikkje henta sin premie, heller ikkje Kjetil Tveitan, som vann skismørepakke. No fekk dei ei påminning, om dei høyrde programmet.

Er det rart om eg smilte då han forlet studio?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.