Sterke saman

Share

I kveld hadde eg Leiv Rygg med meg på telefonen og då fekk folk vite kvifor han ikkje var på Setesdalskonferansen i år, den har han alltid prioritert høgt. Men han er med i landsstyret for Utmarkskommunenes sammenslutning, og dei hadde landsmøte dei dagane vi hadde Setesdalskonferansen.

Dei tre kommunane øvst i Setesdal har vore trugne medlemmer i denne organisasjonen, då Steinar Kyrvestad var ordførar, var han og leiar i USS, som forkortinga lyder. No har Leiv denne stafettpinnen, og han fortalde at ei av sakene dei arbeidde mykje med no, var saka om motorferdsle i utmark. Vi snakka litt om at kommunane sjølve burde få rå her, Leiv meinte at om Bygland fekk lage løype der folk lovleg kunne bruke snøscooter, ville noko av den ulovlege køyringa ein veit skjer i Bygland austhei falle bort.

Han berømma sekretariatet, som hadde høg juridisk kompetanse, noko som er naudsynt i dei sakene som organisasjonen steller med, mellom anna spørsmål om forvaltningsplanar og rovviltproblematikk.

Du kan lese meir om USS på Setesdalswiki: http://www.setesdalswiki.no/wiki/Utmarkskommunenes_sammenslutning

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.