Endelig i Agderposten

Share

Alt i mars skreiv eg om at den burmesiske halvtimen i Valle Radio skulle omtalast i ein artikkel i Agderposten. Laurdag stod den på trykk, eg fekk eit tips frå Reidar Tveito om det sundag og klarte å sikre meg eit eksemplar av avisa. Artikkelen er lagt ut på nett, men ligg bak ein betalingsmur, eg har jo før skrive om «hengelåsposten». http://www.agderposten.no/kjop-tilgang?aId=1.1421457

At vi kan ha eit slikt tilbod på burmesisk i Setesdal er ganske unikt. Etter det eg har fått høyre frå journalisten først tok kontakt, er det ikkje nokon andre lokalradioar i heile landet som har eit tilsvarande opplegg der ei gruppe innvandrarar lagar lokalradio på sitt eige språk.

Artikkelen heiter Burmesiske radionyheter i Setesdal. Det er ikkje slik at nyhetene handlar om Burma. Dei handlar om livet i Setesdal. Det kan vere nyheter som er mest relevante for burmesarane, til dømes om arrangement på burmesisk språk eller der dei skal delta med innslag. Men dei fleste nyhetene handlar om livet i Setesdal, det kan du til dømes sjå på sida til programmet i Valle Radio 5. mai, slik den ligg på Setesdalswiki: http://www.setesdalswiki.no/w/index.php?title=Tysdagssending_i_Valle_Radio_20150505&action=edit&section=2

Sendinga den dagen vart siste sendinga våren 2015, då eg vart sjuk og måtte kaste inn handkleet resten av vårsemesteret. Om du vil sjå fleire av nyhetene som vart presenterte på burmesisk, kan du gå til http://www.setesdalswiki.no/wiki/Kategori:Valle_Radio_v%C3%A5ren_2015 og sjå på tysdagssendingane på den lista.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.